sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Talven leipomisia...

Vaikkakin ensi sijaisesti postailen tänne kynsijuttuja, niin sen verran oon ehtinyt alkutalven aikana leipoakkin, että laitanpa tänne pienen kuva kavalkaadin leipomisistani :)

Nää oli kyllä ihan törkeen hyviä!! Sain joululahjaksi (omasta toiveestani ) Taru Vihavaisen kuppikakut -kirjan. Joka on osoittanut aivan älyttömän upeaksi kirjaksi. Tarun leipomuksia löytää lisää pullahiirenleivonta blogista. Kannattaa käydä kurkkaamassa jos yhtään tykkää tälläsistä herkuista. 
Nämä kuppikakut ovat siis Hi-hat nimisiä. Pohjana on suklaakakkua ja päälle tehdään valkuaisista makea vaahto joka pursotetaan mahdollisimman korkeaksi "hatuksi" kakkuosan päälle ja kastetaan sitten vielä sulaan suklaaseen. Maku on siis aivan mieletön..ja makea :D


Laskiaisen aikaan oli pitkästä aikaa leivottava pullaa ja hyvää tuli ja onnistukin, en kyllä oo mikään pullan leivonnan ekspertti. Mutta aika nopeesti nää hävis lautaselta :D

Ystävänpäivän aikaan tein Geisha konvehti kuppikakkuja. Ja siis jälleen samasta kirjasta. Näissä ihanuuksissa suklaisen taikinan sisään upotetaan Geisha konvehti ennen paistoa. Kakun kruunaa vielä Geisha suklaavaahto. Nam !
Tällä kuvalla osallistuin instagramissa Dr Oetkerin ystävänpäiväkuva haaste kisaan ja minä joka en ikinä voita missään arvonnoissa, siis en oikeesti ikinä voita, niin arpa onni suosi kahden muun lisäksi minua !!! Jeee ! Palkintona sain itselleni ja ystävälleni leivontatuotteita!!



Ja viimesenä  Fazerina - Cointreau kuppikakut, jonka ohje pongattu siis Pullahiirenleivontanurkka blogista. Ja hyviä oli nämäkin, suussa sulavia :)


Tälläsiä juttuja siis tällä kertaa....ens kerralla sitten taas kynsiä :D





5 kommenttia:

  1. Tosi kauniita leivonnaisia! Mä tykkään leipoa, mutta kärsivällisyys ei meinaa riittää kuppikakkujen koristeluun :)

    VastaaPoista
  2. Oon ihan koukuttunut kuppikakkujen leivontaan :D ja kun näitä kuvia itekkin kattelin uudestaan niin makean nälkä kyllä iski :D :D

    VastaaPoista
  3. Oi miten hyvän näköisiä muffinsseja :)

    VastaaPoista